Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu Suomen kunnat ja asukkaat lähettämään joulukortteja ikääntyneille

Siskojen ja Simojen suosittu Joulupostia ikäihmisille -kampanja tulee taas. Kampanja järjestetään 8.11.–7.12.2021 jo yhdeksättä kertaa. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Tänäkin vuonna luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot kutsuu Kuntaliiton kanssa kampanjaan mukaan kaikki Suomen kunnat, jotta mahdollisimman moni ikäihminen saisi lämpimät joulun toivotukset. 

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen toivoo, että mahdollisimman moni kunta lähtisi kampanjaan mukaan ilahduttamaan oman kunnan ikäihmisiä.

– Korona-aika on pahentanut ikäihmisten yksinäisyyttä. Nyt jos koska on oikea aika muistaa ja ilahduttaa heitä, Karhunen huomauttaa.

Kunnat voivat ilmoittautua mukaan 7.11. mennessä kampanjan verkkosivuilla siskotjasimot.fi/joulupostia.

Siskot ja Simot haastaa kampanjaan liittyvien paikkakuntien asukkaat osallistumaan joulukorttien keräykseen. Keräykseen voi osallistua toimittamalla itse tehty tai ostettu joulukortti keräyspisteeseen 8.11.–7.12.2021. Keräyspisteiden osoitteet tulevat kampanjan verkkosivuille ennen keräyksen alkamista.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Viime vuonna joulupostia sai ennätyksellisesti yli 146 000 ikäihmistä ympäri Suomen. Osalle heistä tuntemattoman lähettämä joulun toivotus oli ainoa laatuaan.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjan verkkosivut: siskotjasimot.fi/joulupostia

Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia

Siskot ja Simot ry