Vuoden 2022 äitiyspakkaus nyt jaettavana

Ensimmäiset vuoden 2022 äitiyspakkaukset lähtevät asiakkaille tällä viikolla. Tavallisesti edellisen vuoden pakkaukset on jaettu loppuun vasta keväällä. Uudistetussa onnittelukirjeessä on mukana vinkit lapsen pukemiseen ja tuotteiden elinkaaren pidentämiseen.

Ensimmäiset vuoden 2022 äitiyspakkaukset lähetetään asiakkaille jo tällä viikolla. Pakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee hieman vuosittain, sillä ajankohtaan vaikuttaa äitiysavustushakemusten määrä. Tänä vuonna pakkaus vaihtuu edellisiä vuosia aikaisemmin, mikä johtuu syntyvyyden kasvusta.

Äitiysavustuksen hakijoista kaksi kolmasosaa valitsee äitiyspakkauksen ja kolmannes 170 euron rahasumman. Äitiyspakkauksessa on tänä vuonna yhteensä 43 erilaista tuotetta. Tuotteiden valinnassa on painotettu pitkäikäisyyttä ja laatua.

Onnittelukirje on uudistettu

Äitiyspakkauksen sisältö ja onnittelukirje on uudistettu. Kirjeessä on päiväkodeista tuttu kuva, jossa lämpömittarin viereen on koottu vinkit lapsen pukemiseen eri säätiloissa. Äitiyspakkauksen hankintaprosessissa ja tuotteiden valinnassa on kiinnitetty huomiota vastuullisuuteen. Vastuullisuus näkyy myös kirjeessä, jossa on vinkkejä tuotteiden elinkaaren pidentämiseen. Kirjeessä on mukana myös QR-koodit Elämässä.fi-verkkomediaan, josta voi poimia vinkit tekstiilien hoitamiseen ja kierrättämiseen.

Kirjeessä on uutena asiana myös etuustietoa vanhempainpäivärahoista. Nykyiset vanhempainpäivärahat ja 1.8.2022 voimaan astuvan perhevapaauudistuksen mukaiset vanhempainpäivärahat on kuvattu infograafeissa.

Äitiyspakkauksen onnittelukirje tavoittaa vuosittain noin 30 000 perhettä.

Ensikirjan saamenkielinen versio on tilattavissa

Pakkaukseen oikeutetut saamenkieliset asiakkaat voivat tilata ensimmäistä kertaa saamenkielisen version Ilo pisaroi! -ensikirjasta (saameksi Illu rišaida!, Ilo riškáttâl! ja Rämm kuäškknjâst!). Vuosina 2020 ja 2021 äitiyspakkauksen saaneet voivat tilata saamenkielisen ensikirjan poikkeuksellisesti myös jälkikäteen. Tilauksen yhteydessä tarkistetaan, että perhe on saanut päätöksen äitiysavustuksesta ja valinnut äitiyspakkauksen rahallisen avustuksen sijaan.

Tilauksen voi tehdä Kelan saamenkielisessä puhelin- tai etäpalvelussa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saame@kela.fi.

Kela

Kerromme tästä uutisesta, koska äitiyspakkaus on tärkeä osa arkea vauvaa odottaessa. Suuri osa valitsee edelleen ennemmin äitiyspakkauksen kuin rahallisen korvauksen.

https://www.reseptinurkka.fi/