Tervetuloa mukaan viettämään Nuorisotyön viikkoa!

Nuorisotyön viikkoa vietetään tällä viikolla! Viikon aikana nostetaan valtakunnallisesti esille nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Tänä vuonna Nuorisotyön viikon teema on hyvinvointi nuorisoalalla. Poimi itsellesi ja organisaatiollesi sopivat tavat osallistua nuorisoalan yhteiseen viikkoon: 

1.  Viesti ja vaikuta

Nuorisotyöllä tavoitellaan nuorten aktiivisen kansalaisuuden edistämistä, sosiaalista vahvistamista, nuorten kasvun ja itsenäistymisen tukemista sekä yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja oikeuksien toteutumista.

Työn tavoitteet voidaan saavuttaa, kun nuorisoalalla voidaan hyvin ja resurssit ovat turvatut. Nuorisotyö on laissa määriteltyä, sitä pitää tehdä ja siihen pitää niin valtion kuin kunnankin budjetissa olla tarvittavat määrärahat. Saa vaatia ja näkyä!

  • Levitä tietoa Nuorisotyön viikosta ja nuorisotyöstä nostamalla aihetta esiin oman järjestösi, kuntasi, seurakuntasi tai tahosi nettisivuilla, somekanavissa ja uutiskirjeessä aihetunnisteella #nuorisotyö #nuorisotyönviikko.
  • Allianssi on tuottanut tietoa Nuorisotyöstä Suomessa. Vinkkaa tästä kuntasi ja viiteryhmäsi päättäjille. Muistathan aihetunnisteen #nuorisotyö #nuorisotyönviikko.

2. Järjestä tapahtuma tai teemapäivä

  • Järjestä yhteinen työyhteisön hyvinvointipäivä tai -hetki! Nuorisoalalla saa ja pitää voida hyvin.
  • Tee nuorisotyö näkyväksi vaikka Instagram livessä, kutsu päättäjät tutustumaan nuorisotyöhön ja sen tekijöihin! 
  • Nuorisotyö on kohtaamisia ja hetkiä nuorten kanssa – myös arjessa. Kutsu vaikkapa toimittaja tai päättäjä ihan vaan nuorten iltaan katsomaan. Muistathan aihetunnisteet #nuorisotyö #nuorisotyönviikko. Lataa materiaalipohjat tapahtumasi markkinointiin täältä.

3. Osallistu somessa

  • Tarinat kentältä ovat lämpimästi tervetulleita! Kerro nuorisotyön merkityksestä viestintäkanavissasi. Muistathan aihetunnisteet #nuorisotyö #nuorisotyönviikko.
  • Nuorisotyön viikolla voit käyttää erilaisia somemateriaaleja, kuten valmiita somekuvia ja IG-storypohjia. Lisätietoa saat seuraamalla Allianssin somekanavia ja kurkkaamalla Nuorisotyön viikon materiaalipankkiin.
  • Vaihda Facebook-profiilikuvaasi Allianssin Nuorisotyön viikon profiilikuvakehys! Kehyksellä voit viestiä välittäväsi nuorista ja olevasi turvallinen aikuinen. Teemakehykset löydät Facebookin kuvakehysten joukosta hakusanalla Allianssi.

4. Tutustu viikon etätapahtumatarjontaan ja ilmoittaudu kiinnostaviin webinaareihin!

Nuorisotyön viikolla järjestetään runsaasti kiinnostavia ja ajankohtaisia etätapahtumia ja webinaareja. Tarjolla on paneelikeskusteluja, koulutuksia ja julkaisutilaisuuksia! Voit tutustua tarkemmin ohjelmatarjontaan ja ilmoittautua Nuorisotyön viikon sivulla.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi