Runoluurin linjat aukeavat jälleen ikäihmisille

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää Runoluuri-tempauksen, joka tuo kevätiloa ja virkistystä ikäihmisille puhelimen välityksellä. 

Tempauksessa vapaaehtoinen runopuhelun soittaja kohtaa ikäihmisen vuorovaikutuksessa runon äärellä. Puhelimessa lausuttu runo on tapa osoittaa välittämistä ikäihmisille aikana, jolloin mahdollisuudet kasvokkaisiin kohtaamisiin ovat rajatut.

– Maksuttoman runohetken voi tilata itselleen ikäihminen, joka kaipaa arkeensa ripauksen runoutta. Runotuokion voi tilata myös omalle ikääntyneelle vanhemmalle, isovanhemmalle, ystävälle tai läheiselle päivän piristykseksi. Runopuhelu on myös mitä mainioin äitienpäivälahja ikääntyneelle äidille, kertoo toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Vapaaehtoiseksi runopuhelun soittajaksi voi ilmoittautua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut, eikä vapaaehtoinen tarvitse erityisiä runonlausuntataitoja. Vapaaehtoiset ohjeistetaan tehtävään ja heidän käytössään on Siskojen ja Simojen sekä asiantuntijoiden koostama runopankki, johon vapaaehtoinen saa pääsyn ilmoittautumisen jälkeen.

Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua 4.4.–21.4. keikkakalenterin kautta osoitteessa siskotjasimot.fi/keikkakalenteri. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta löytyvät Siskojen ja Simojen verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/runoluuri. Ilmoittautumisen jälkeen vapaaehtoisille toimitetaan ohjeet Runoluurissa toimimisesta. 

Maksuttoman runopuhelun voi tilata itselleen tai ikääntyneelle läheiselle numerosta
09 3152 4400. Tilauksia voi soittaa 25.4.–18.5. ma–to klo 9–14. Ennen runopuhelun tilaamista on syytä varmistaa, että ikäihminen, jolle runopuhelu tilataan, on tietoinen puhelusta. Runon voi tilata seuraavista teemoista: ilo ja onni, isänmaa, luonto, perhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys. Puhelinsoitolle voi toivoa myös sopivaa ajankohtaa. 

Viime vuonna Runoluurin kautta soitettiin lähes 300 tunnelmallista runopuhelua ympäri Suomen. Puhelut tuottivat iloa niin ikääntyneille kuin vapaaehtoisillekin: ne liikuttivat, piristivät ja herättivät hersyviä keskusteluja. 

Runoluuri tuo iloa kevääseen ja tarjoaa mieltä lämmittävän kohtaamisen luurin molemmissa päissä.

Siskot ja Simot

https://www.reseptinurkka.fi/