Perheen hyvinvointi ja verkkoapteekin tuotteet

Nykyään kun entistä enemmän tapahtuu erilaisten digitaalisten alustojen kautta, niin ei ole mikään yllätys, että myös apteekit ovat siirtyneet nettiin. Verkkoapteekit ovat tätä päivää ja tuovat helppoutta ja nopeutta myös perheellisille. Mitä useampi henkilö perheeseen kuuluu, on sitä todennäköisempää, että jotain ravintolalisää tai vastaavaa tarvitaan – ja mikäs sen parempi jos se tuote olisi kotimainen, kuten Biomedin tuotteet ovat. Biomed tuotteet netistä ovat yhtä helppoja ja turvallisia ostaa kuin jos käväisisi hakemassa ne paikallisesta apteekista – välillä vain on niin kiire, että se apteekkireissu unohtuu, ja vasta takaisin kotona huomaa, että jotain piti käydä hakemassa. Jos sitten se matka apteekkiin on pidempi, verkkoapteekki tuo helpotuksen.

Kotimaista verkkoapteekista

Verkkoapteekissa on paljonkin suomalaisia tuotteita, mutta tällä kertaa esittelemme tässä hieman enemmän Biomedin tuotteita, koska tällä tuoteperheellä on mielenkiintoinen tarina taustalla. Legendaarinen suomalainen terveysbrändi Biomed on edelläkävijänä kehittänyt tuotteita pohjoismaisista raaka-aineista jo neljän vuosikymmenen ajan. Biomedin on perustanut kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola. Kaikki Biomedin tuotteet on kehitetty yhteistyössä ravitsemukseen perehtyneiden lääkäreiden kanssa. Jaakkolan suurena innoittajana oli alunperin lääketieteen ja kirurgian tohtori (myös: immunologian dosentti) Thomas Tallberg, joka oli saanut lupaavia tuloksia juuri huonokuntoisten potilaiden ravitsemushoidoissa.

Kaarlo Jaakkola perusti jo vuonna 1976 Kristiinankaupungin lääkärikeskuksen (sittemmin Antioksidanttiklinikka), jossa hän alkoi hoitaa potilaita ravitsemushoidoilla normaalin koululääketieteen hoitojensa rinnalla. Hän tutki alkuun ravintoaineiden, kuten vitamiinien, rasvahappojen ja hivenaineiden vaikutusta tukilääkityksenä juuri omilla potilaillaan. Lähde: Biomed.fi

Biomed on valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin tuotevalikoima pääsi todelliseen nousuun kun sen kehittämän Neuroway-tuotteen liposomikoostumus patentoitiin. Tutkituista neurolipideistä on eristetty tuhansia rasvayhdisteitä. Biomed on ainut yritys Euroopassa, joka valmistaa ja tuottaa eläinperäisiä fosfolipidejä kaupallisesti.

Vuonna 2021 Biomedin perustaja Elias Jaakkola kertoi yrityksen tulevaisuuden näkymistä näin:

Uuden vahvistuneen tiimin voimin Biomedista on tavoite kehittää merkittävä kansainvälinen terveystuotealan, ravintolisien verkkokaupan ja kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvän viestinnän yritys. Toimintamme vahvana pohjana toimii jatkossakin maailman mittapuulla uniikki kokonaisuutemme, jossa jokainen terveystuote kehitetään yhdessä ravitsemukseen erikoistuneiden lääkäreidemme kanssa. Hyödynnämme myös omistamaamme Suomen ainoaa hivenainelaboratoriota. Lähdemme kehittämään puhtaasta pohjolasta uutta menestystarinaa vuosikymmenten vakaalle pohjalle rakentaen.

Hivenaineet ja ravintolisät

Oman perheen hyvinvoinnin perustat ovat aina olleet samat asiat:

  • monipuolinen ravinto ja ruokailun aikataulut
  • tarpeeksi unta, juomista ja liikuntaa
  • henkinen hyvinvointi

Mutta vaikka nämä hoitaisi kuinka hyvin tahansa, varsinkin Suomen talvi ja pimeät kuukaudet saattavat tuoda esille tarpeen lisäravinteiden, vitamiinien ja hivenaineiden ottamiselle – ja silloin hyvä vaihtoehto on suomalainen, kotimainen tuote.

Esimerkkituote: luuliemijauhe

Luuliemi on ravintolisänä ikivanha, ja sen käyttö on alunperin aloitettu jotta saaliseläin saataisiin hyödynnettyä kokonaan. Kun luita haudutettiin vedessä, niistä saatiin talteen myös luiden ja luuytimen ravinteet.

Luuydin on muun muassa seuraavien luonnollinen lähde:

  • kollageeni
  • glukosamiini
  • kondroitiini
  • hyaluronihappo
  • aminohapot

Biomedin luuydinjauhe on valmistettu Lapissa laiduntaneiden porojen luista hyödyntäen näin kallisarvoisen ja muuten ylijäämäksi jäävän laadukkaan ja puhtaan raaka-aineen. Tuote on valmistettu hitaasti raaka-ainetta kunnioittaen ja hauduttamisessa on käytetty puhdasta suomalaista lähdevettä.