Nyt kiinnostaa oman sadon kasvattaminen – Martat ja Biolan opastavat lapsiperheitä hyötykasvien kasvattamisessa

Kotitalouksien kiinnostus puutarhanhoitoon ja erityisesti hyötykasvien kasvattamiseen on lisääntynyt. Kotipuutarhatutkimuksen (Kantar TNS) mukaan kiinnostus on lisääntynyt etenkin nuorten aikuisten, alle 35-vuotiaiden keskuudessa. Ruuan kasvattaminen itse on mielenkiintoista ja helppoa, mutta tarjoaa myös sopivasti haasteita.

Kasvata kotona -lapsiperhe viljelee

Kasvata kotona -viestintäkampanjassa Martat ja Biolan kannustavat lapsiperheitä kasvattamaan ruokaa kotona. Yhdessä on hauskaa laittaa kädet multaan, kylvää siemeniä ja seurata, kuinka kasvi kasvaa ja sato valmistuu.

− Yhdessä tekeminen opettaa perustaitoja ja auttaa lapsia ymmärtämään mistä ruoka tulee ja lisää myös rohkeutta tutustua uusiin makuihin. Kasveja hoitaessa myös luonto ihmeineen tulee tutummaksi, kertoo Marttojen puutarha-asiantuntija Tiina Ikonen.

Kiinnostus puutarhanhoitoon näkyy myös marttojen neuvonnassa. Esimerkiksi vuonna 2020 Martat.fi:n puutarhasivuston katselukerrat kasvoivat yli 58 % ja katseluja oli yhteensä 797 000. Kasvata kotona -sivuille on koottu ekologisia kasvatusvinkkejä, jotka on helppo toteuttaa yhdessä lasten kanssa.

− Kiireisessä arjessa toivotaan helppoja vinkkejä, joilla onnistuu kasvattamaan tuoretta satoa omalle lautaselle. Hyötykasvien kasvattamiseen ei tarvita peltoa eikä välttämättä edes pihaa; hyötytarhan voi perustaa myös parvekkeelle tai vaikka ikkunalaudalle, kannustaa Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula kokeilemaan Kasvata kotona -vinkkejä.

Kampanjassa viestitään ja kannustetaan jakamaan omat viljelykokemukset muille sosiaalisen median kanavissa. Omien pientenkin viljelykokemusten jakaminen ja toisten seuraaminen lisää tietoa ja rohkeutta kokeilla itse. #kasvatakotona #lapsiperheviljelee #martat #marttailu ja #biolan.

Marttaliitto ry